NeemAzal 5ml putukatõrje

Hinda ja kommenteeri
NeemAzal T/S - looduslik taimne ekstrakt kahjurite ja putukate tõrjeks. 5 ml. Loe edasi
Laos
5,50 € / tk
1 100,00 € = L
Enne kasutamist lugeda hoolikalt kasutusjuhendit ja ohutusalast teavet. (lisatud piltidel). Põllumajandus- ja Taimekaitse inspektsiooni register. 
Toimeaine imendub lehtedesse ja jaotub taimes süsteemselt; kahjuritesse satub toimeaine taime lehtedest toitudes. Pärast töötlemist NeemAzal-T/S-ga pärssub vastsetel toitumine ja kestumine ning nad surevad; täiskasvanutel (mardikad) pärssub toitumine, sigivus ja väiksemal määral esineb surevust. NeemAzal-T/S ei ole kahjulik enamikele kasulikele putukatele, mis on oluline kahjurite populatsiooni tõrjel.
Tõrjutavad kahjurid: lehetäid, ripslased, kaevandikärbes, karilased, kedriklest, õunapuu-võrgendikoi, maipõrnikas, kartulimardikas, külmaliblikas, viljakoi jt imevad ja närivate kahjurid. Sobib ka toalillede kahjurite tõrjeks.
Kasutusala: dekoratiivtaimed, dekoratiivpuud, hernes, juurviljad, kapsas, kartul, kurk, lillkapsas, uba, viljapuud; kasvuhoones: maguspipar, tomat, kurk, toataimed.
KASUTAMINE:
5 ML LAHUSTADA 1-1,5 L VEES, 10-15 M2 TÖÖTLEMISEKS. 
Pritsimislahuse valmistamine, pritsimine, kulunorm NeemAzal-T/S kasutatakse tavaliselt 0,3 kuni 0,5% vesilahusena 1,5–3,0 l/ha.(5 ml segatuna 1-1,5 l veega 10-15 m² pritsimiseks). Maksimaalne pritsimislahuse kontsentratsioon 0,3 ml NeemAzal-T/S 1m² kohta, mis pritsimislahuses väljendub 60 kuni 100 ml/1 m². Tavaliselt pritsitakse 300 kuni 1000 l pritsimislahust hektarile. Kogu taim tuleb ühtlaselt katta pritsimislahusega, et saavutada vajalik mõju. Kui 8 tunni jooksul pärast pritsimist sajab vihma, tuleb pritsimist korrata Kahjurite tõrjeks taimedel: dekoratiivtaimed, dekoratiivpuud, hernes, juurviljad, kapsas, kartul, kurk, lillkapsas, uba, viljapuud; kasvuhoones: maguspipar, tomat, kurk, toataimed. Pritsipaak täidetakse vajaliku koguse veega ja lisatakse NeemAzal-T/S pidevalt
segades. Pritsimislahus kasutatakse ära selle valmistamise päeval. Registreeritud kasutusala
Köögiviljad (näit. tomat ja kartul), viljapuuaiad, dekoratiivtaimed, lilled, metsandus, haljastus jm.
Tõrjutavad kahjurid: lehetäid, ripslased, kaevandikärbes, karilased, kedriklest, õunapuu-võrgendikoi, maipõrnikas, kartulimardikas, külmaliblikas, viljakoi jt imevad ja närivate kahjurid. Sobib ka toalillede kahjurite tõrjeks. Ooteaeg: ei ole nõutav. Mõnedel sortidel võib NeemAzal’iga töötlemine põhjustada lehtede ja õite kahjustusi. Viljapuuaedades on tõsiseid taimede kahjustusi täheldatud ainult üksikute sortide puhul. Soovitav on eelnevalt töödelda 1-2 puud. Vahetult pärast pritsimistööde lõpetamist tuleb prits hoolikalt puhastada. Pesuvee võib pritsida eelnevalt töödeldud alale. Mitte valada preparaati ja pesuvett
veekogudesse ega kanalisatsiooni.

KOOSTIS:
Toimeaine: asadirahtiin A10,6g/l. Toode sisaldab looduslikku taimeõli ja kleepaineid. 
NeemAzal-T/S sisaldab asadirahtiin A - troopilise neemipuu Azadirachta indica A. Juss seemnete tuumadest saadud puhastatud toimeainet. Toimeaine imendub lehtedesse ja jaotub taimes lokaal-süsteemselt; kahjuritesse satub toimeaine taime lehti imedes või närides. Pärast töötlemist NeemAzal-T/S-ga pärssub vastsetel toitumine ja kestumine ning nad surevad; täiskasvanutel (mardikad) pärssub toitumine, sigivus ja väiksemal
määral esineb surevust.
NeemAzal-T/S-i spetsii¬lise mõju tõttu saab lõpliku hinnangu töötlemistulemuste kohta anda 7-10 päeva pärast pritsimist praktilistes tingimustes. Hukkunud kahjurite arv ei ole tulemuste hindamisel oluline. Tähtsad on järgmised kriteeriumid: lehemassi vähenemine, taime kahjustused, mesikaste teke, kultuuri saak, kahjurite populatsiooni arenemine, positiivne mõju kasulikele putukatele. NeemAzal-T/S-ga töötlemise tulemuslikkus sõltub kahjurite arvukusest ja õigest töötlemise ajast. Kahjurite väiksearvulise ja ühesuguses arengujärgus oleva populatsiooni korral piisab tavaliselt ühest töötlemiskorrast kahjurite põlvkonna või hooaja kohta (Euroopa klimaatilistes tingimustes areneb tavaliselt üks kun kaks põlvkonda, näiteks: Dysaphis plantaginea (õunapuu lehetäi), leedripuu täi Aphis sambuci (Hom., Aphididae) esimesed täiskasvanud isendid, kartulimardika Leptinotarsa decemlineata esimesed noored vastsed, maipõrnikate Melolontha sp. lendluse algus).
Püsiva kahjustuse korral (mitu põlvkonda – täid, ripslased, karilased, kedriklestad jt.) on vajalik korduv töötlemine. Töötlemiste vaheline intervall on 5-7 või 10-14 päeva sõltuvalt klimaatilistest tingimustest ja kahjustuse intensiivsusest. NeemAzal-T/S ei ole kahjulik enamikele kasulikele putukatele, mis on oluline tegur kahjurite populatsiooni tõrjel. NeemAzal-T/S võib edukalt ühildada kasulike putukate kasutamisega taimekaitse tõrjeplaanides. Õigel kasutamisel ei ole kahjulik mesilastele. NeemAzali võib kasutada ka mahepõllumajanduses! 

TERVISEOHUD JA ESMAABI: 
Vältida kokkupuudet tootega. Ebaõige kasutusviis võib põhjustada tervisekahjutusi. Järgida üldisi ohutusnõudeid. Erandjuhtudel võib NeemAzalTM-T/S eriti tundlikel inimestel põhjustada mööduvat naha ja silmade ärritust. Võib põhjustada allergilist reaktsiooni.
Silma sattumise korral loputada koheselt rohke veega 15 minutit. Konsulteerida arstiga. 
Nahaga kokkupuutel ja silma sattumisel pesta koheselt rohke veega.
Allaneelamisel: Oksendamist ei tohi esile kutsuda. Loputada suud veega. Kemikaali allaneelamise korral pöörduda viivitamatult arsti poole ja näidata pakendit või etiketti.

KESKKONNAKAITSE: Mitte valada preparaati ega pesuvett kanalisatsiooni ega veekogudesse. Vältida edasist lekkimist või mahavalgumist, kui selline tegevus on ohutu. Koguda kokku inertse absorbendiga ja utiliseerida ohtlike jäätmetena. Hoida suletud, utiliseerimiseks ettenähtud mahutites. Toote kasutamise ajal ei tohi süüa, juua ega suitsetada. Hoida eemal toidust, joogist ja söödast.
Pärast kasutamist pesta käed. Enne söömisruumidesse sisenemist tuleb võtta seljast saastunud riided ja eemaldada kaitsevarustus.

HOIUSTAMINE JA KÄITLEMINE:
Säilivusaeg 2 aastat. Hoidmine temperatuuril alla 10°C võib põhjustada sademe tekke, 20-30°C juures sade kaob. Toote mõju seejuures ei vähene. Hoida anumad tihedalt suletuna kuivas jahedas ja hästi ventileeritavas kohas. Avatud anumad tuleb hoolikalt uuesti sulgeda ja hoida püstiasendis. lekkimise vältimiseks. Vältida kokkupuudet otsese päikesekiirgusega.

PAKEND JA JÄÄTMEKÄITLUS: 
Taara korduvkasutamine on keelatud. Kohe pärast tühjendamist loputada taara
vähemalt kolm korda puhta veega ja loputusvesi lisada valmistatavasse töölahusesse. Loputatud taara muuta kasutuskõlbmatuks ja käidelda tavajäätmena.

Tähelepanu!
Enne kasutamist lugege hoolikalt pakendil olevat kasutusjuhendit ja ohutusealast infot! 
Taimekaitsevahend valmistatakse hoolika kontrolli all ja fi¬rma tagab kinnises tehasepakendis oleva preparaadi kvaliteedi ning toimeainete õige sisalduse. Kasutamisjuhend ning soovitused on välja töötatud ametlike katsetuste põhjal, samuti praktiliste kogemuste najal. Firma ei vastuta erinevate tõrjetulemuste ja tekkinud kahjustuste eest, mille on põhjustanud muudatused kasutusmeetodites, nagu uued sordid, uus tehnika, taimede resistentsuse kasv jms, mida preparaadi registreerimisel ja kaubastamisel polnud võimalik ette näha.

Kirjuta oma arvustus
Ainult registreerunud kasutajad saavad kirjutada arvustusi. Palun logi sisse või registreeri end kasutajaks
Sulle võib veel huvi pakkuda...