Tootekood
4742604000418

Viljapuude tüvevalgendi Baltic Agro 500g

Hinda ja kommenteeri
VILJAPUUDE TÜVEVALGENDI PUUTÜVEDE PÄIKESEPÕLETUSE EEST KAITSMISEKS. Loe edasi
Laos
4,50 € / tk
9,00 € = kg

KASUTAMINE

Enne kasutamist lugeda pakendilt kasutusjuhendit ja hoiatusi! 
Ohutuskaardid lisatud piltidena!

Viljapuid valgendatakse varakevadel alates veebruarist või oktoobris-novembris enne lume tulekut. Pakendi sisu segatakse 2 liitri veega ühtlaseks massiks (suspensiooniks). Lubivärv kantakse tüvedele ja võraokstele pintsliga. Valgendatakse kuiva ilmaga, kui õhutemperatuur on üle 0ºC. Osa värvist võib talve jooksul pudeneda, vajadusel võib valgendamist korrata.

Viljapuude tüvevalgendi kaitseb puude tüvesid päikesepõletuse eest, leevendades temperatuuri järsu kõikumise kahjulikku mõju, mis põhjustab puukoore lõhenemist. Tüvevalgendi hävitab ka kahjureid ja nende mune, sest sisaldab kustutatud lupja ja raudsulfaati.


Viljapuude tüvede valgendamine on tähtis sest:

• kaitseb puude tüvesid päikesepõletuse eest, leevendades temperatuuri järsu kõikumise kahjulikku mõju, mis põhjustab puukoore lõhenemist
• hävitab kahjureid ja nende mune, sest sisaldab kustutatud lupja ja raudsulfaati
• regulaarsel kasutamisel hoiab ära vetikate, samblike ja sammalde arengu puukoorel.

Lupjamine lükkab pungade puhkemise hilisemale ajale ja vähendab õite öökülma saamise ohtu. Ka jänestele ei maitse valgendatud noorte puutüvede koor nii hästi kui valgendamata puukoor.
Valgendatakse nooremate viljapuude tüvesid, mis temperatuuri kõikumise suhtes on tundlikumad. Hea on valgendada ka vanemate puude tüvesid, sest nende koorepragudes peituvad kahjurid ja haigustekitajad. Valgendi on üsna viskoosne ja moodustab koorele tugevalt leeliselise reaktsiooniga kihi, mille all on igasuguste mikroorganismide tegevus tugevasti häiritud. Valgendades vanemate puude tüvesid tuleks korp enne näiteks karedate kinnastega maha nühkida.

Viljapuid valgendatakse varakevadel alates veebruarist või oktoobris-novembris enne lume tulekut. Viljapuid võib valgendada ka suvel. 


Pakendi sisu segatakse 2 liitri veega ühtlaseks massiks (suspensiooniks). Lubivärv kantakse tüvedele ja võraokstele pintsliga. Valgendatakse kuiva ilmaga, kui õhutemperatuur on üle 0ºC. Osa värvist võib talve jooksul pudeneda, vajadusel võib valgendamist korrata.


TOOTE OMADUSED 

Toode sisaldab kustutatud lupja. Tugevalt aluseline! 

Terviseohud kustutatud lubja kasutamisel:

Vältida toote sattumist silma , limaskestadele ja nahale. R41 Tõsise silmakahjustuse oht. R37 Ärritab higamiselundeid R38 Ärritab nahka

Lahus on tugeva aluselise reaktsiooniga. Kanda sobivaid kaitsekindaid, riietust  ja maski. Ärritav ja söövitav!  Mitte sisse hingata.

Esmaabi: Silmad- Loputada silmi eriti rohke voolava veega vähemalt 15 minuti jooksul. Pöörduda arsti poole. Neelamine -Loputada suu hoolikalt veega ja juua palju vedelikku. Nahk -Pesta rohke voolava veega. Sissehingamine -Viia kannatanu värske õhu kätte.  Vajadusel konsulteerida arstiga. 


Baltic Agro Tüvevalgendi sisaldab raudsulfaati ja hävitab ka kahjureid ning haigustekitajaid. 

Terviseohud raudsulfaadi kasutamisel:  Akuutne suukaudne toksilisus 4. kategooria (H302) Nahka söövitav/ärritav 2. kategooria (H315) Rasket silmade kahjustust/ärritust põhjustav 2. kategooria (H319)

Allaneelamisel kahjulik. Põhjustab nahaärritust. Põhjustab tugevat silmade ärritust.


KESKKONNAOHUTUS:

Otsest keskkonnaohtu ei ole, vältida suurte koguste sattumist pinnasesse. 


HOIATUSED JA ESMAABI:

Kanda kaitsekindaid/ kaitserõivastust/ kaitseprille/ kaitsemaski

Allaneelamise korral loputada suud. MITTE kutsuda esile oksendamist

Nahale sattumise korral pesta rohke vee ja seebiga.

Silma sattumisekorral loputada mitme minuti jooksul ettevaatlikult veega. Eemaldada kontaktläätsed, kui neid kasutatakse ja kui neid on kerge eemaldada. Loputada veel kord.  Kokkupuute või kokkupuutekahtluse korral pöörduda arsti poole.Sissehingamine Minna värske õhu kätte. Olla meditsiinipersonali valve all. Kui kannatanu ei hinga, teha kunstlikku hingamist. Kaitsta esmaabiandjaid Kindlustage, et meditsiinipersonal teab asjasse puutuva(te)st materjali(de)st, rakendage ettevaatusabinõusid enda kaitseks ja vältige saaste levikut. 

Vältida sattumist keskkonda. Termilisel lagunemisel võivad tekkida ärritavad gaasid ja aurud. Hoida eemal toiduainest, joogist ja loomasöödast. Toote käitlemise ajal mitte süüa, juua ega suitsetada.


Pakendi käitlemine: 

Toodet ja tühja pakendit hoida eemal kuumusest ja süttimisallikatest. Hoidke konteinereid tihedalt suletuna kuivas, jahedas ja hästi ventileeritud kohas.

Pakend ja tootejäägid käidelda vastavalt jäätmete ja ohtlike jäätmete käitlemise nõuetele. Utiliseerimine vastavalt kehtivale seadusandlusele.

Kirjuta oma arvustus
Ainult registreerunud kasutajad saavad kirjutada arvustusi. Palun logi sisse või registreeri end kasutajaks
Sulle võib veel huvi pakkuda...