Jõuluhooaja kodusisustus

Jõuluhooaja kodusisustus

Kohe-kohe jõuab kodudesse ilus helgust täis jõuluaeg. Raske aasta selja taga, ootavad inimesed sel aastal rahu ja kodusoojust toovaid pühi rohkem, kui eales varem. Sisekujundushinged on põnevil, sest juba jälle saab oma kodust luua kauni võlumaa.    

Et põhjamaade mets on üks hingematvamatest vaadetest, mida pühadel kogeda, püüame alateadvuses igal võimalusel seda ilu õuest tuppa tuua. Me räägime pärgadest, vanikutest ja kuusepuudest. Nii pea kui maja hakkab kaunist Narniat meenutama saad aru, et oled võlumaa loomisel õigel teel.

Lihtsus ja isetegemise rõõm

DIY (do it yourself) ehk isetegemise kunst võtab sel aastal võimust! Kõiksugused kaunistused, kingitused, kinkepaberid tasub hoopis ise valmistada. Lisaks rõõmule saad sedasi koos perega mõnusalt kvaliteetaega veeta. Kuidas ise jõuluehteid teha loe siit.          

Glamuursed dekoratsioonid jäävad nüüd selja taha ning esile kerkivad pigem tagasihoidlikud jooned. Vaat, et isegi maakodu-laadne stiil. Naturaalsus interjööris on terve aasta jooksul tugevalt kanda kinnitanud ja teeb seda ka jõulude hooajal. Üha rohkem võib näha akendel puidust siluette, kuuskedel sulgedega kaunistusi ja metsmarju täis jõulupärgasid. Decora tootevalikust leiad sel aastal erinevaid paberist ning puidust jõuluehteid, mis asendavad vaikselt klaasist või plastikust ehteid.

Nostalgiahõng ja aegumatud jõulutraditsioonid

Möödunud aasta vältel mõistsid paljud meist aegumatute traditsioonide ning lähedaste olulisust. Sulgemispiirangud tähendasid, et me ei saanud tähtpäevi tähistada tavapärasel viisil. Just seetõttu usume, et selle aasta jõulud tulevad pisut erilisemad ning meie südametes domineerib mõnus nostalgiahõnguline rõõm perega veedetud ajast.       

Igatsus mineviku järgi mõjutab inimesi kindlasti dekoratsioonide valikul. Vanadelt pidulikelt nipsasjakestelt, retro-puuvalgustitelt ja vintage kaunistustelt pühitakse rõõmuga tolm maha, et nende ilu taas ellu äratada. Vintage kaunistuste, vanade nõude ja esivanemate laudlinade kasutamine ei too tagasi mitte ainult parimaid mälestusi minevikust, vaid on ka keskkonnasõbralik.

Valgust tuppa ja rõõmu südametesse

LED-okstega puu on trendikas valik jõuludel, kuid samas populaarne aksessuaar aastaringselt. Kuna minimalism tõstab interjöörides pead juba pikka aega, sobib LED-okstega puu oma lihtsusega sinna ideaalselt. Valgustusega puud lisavad pidulikkust, ilma ruumi koormamata.    

Kuuskedel näeb sel hooajal nostalgiast tingituna pigem soojemate toonidega valgusteid. Kuid pane tähele – aedadest võivad sulle vastu vaadata erinevad toredad otse loodusest inspireeritud loomavalgustid. Pane kokku kasvõi terve loomaaed, sest piiriks tuleb ette vaid fantaasia. Lettidel leidub kõike, alates suurtest hirvedest kuni võluvate akrüülpingviinideni.

Kui tavalised jõulutuled või loomakujud ei anna just seda looduslähedast efekti, mida sa ootasid, tulevad appi lihtsad, kuid aegumatud laternad. Laternaid, kuhu sisse asetada õdus väreleva tulega küünal, võid leida väga erineva suuruse, kuju ja värviga.  

Lisaks tavalistele laternatele saad sära tuua uudsete LED veelaternate abil. Kaunilt valguse käes sädelevad jõuluteemalised LED-veelaternad meenutavad ammustest aegadest unustusse jäänud ja eelkõige Ameerikas tuntud traditsioonilisi lumekerasid.

Kodu muudavad sel aastal taas rõõmsamaks Christmas gonk ehk unikaalsed väikesed jõulutegelased, kellel on pikk habe ja kootud mütsid. Need lõbusad mehikesed olid ülimalt populaarsed 2020 aasta jõuluhooajal ning nad tulid, et meie südametesse ka sel aastal jääda. Pane päkapikud istuma trepiastmetele, jõulupuu alla või kamina äärde. Võid kindel olla, et vahvad pöialpoisid toovad oma lustaka olemusega naeratuse iga külalise näole.

Mis kõige olulisem - kogu jõulukaunistamise tralli juures tasub eelkõige järgida kodu üldist stiili ning kuulata enda südant. Jõuluhooajal on moes kõik, mis seotud pühadega. Lase oma fantaasial lennata, tunne kaunistamisest rõõmu ning loo oma kodust hingemattev jõuluparadiis!

Sulle võib veel huvi pakkuda...